Normal_bejaarde_zorg_thuiszorg_eenzaam_oudere

Als het aan PVV-Kamerlid Fleur Agema ligt, moet het geld dat nu in ontwikkelingshulp wordt gestoken juist gebruikt worden om de ouderenzorg te verbeteren. Dit zei ze afgelopen weekend tijdens het vrouwendebat van WNL op Zondag, waar de vrouwelijke nummers twee van vijf grote politieke partijen spraken over sociale onderwerpen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Volgens Agema is er geen geld voor de ouderen in een slechte economie. “De afgelopen jaren zijn enorm verdrietig geweest voor de ouderenzorg”, stelt ze. “Er is alleen maar geld voor de 80- en 90-plusser als het economisch goed gaat.” De Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart zijn dan ook belangrijk voor de toekomst van ouderen in Nederland. Daar wordt onder andere besloten of ouderen langer thuis moeten blijven wonen en hoe de werkdruk in de branche verholpen kan worden.

Een aantal andere partijen die aanwezig waren bij het vrouwendebat, vinden dat er inderdaad meer geld naar de zorg moet maar willen dit niet ten koste laten gaan van het budget voor ontwikkelingshulp. “Ik wil niet dat het ene afhankelijk wordt van het andere”, zegt Jeanine Hennis-Plasschaert van de VVD. Bovendien stelt Stientje van Veldhoven van D66 dat geld wegnemen bij ontwikkelingshulp alleen maar in het nadeel van de PVV werkt. “Wereldwijd zijn 60 miljoen mensen op drift. Als we het geld voor opvang in de regio schrappen, is er meer kans dat ze hierheen komen.”

Tijdens het vrouwendebat van WNL op Zondag kregen de vrouwen verschillende stellingen voorgelegd. Het ging naast (ouderen)zorg over veiligheid, integratie, arbeid en normen en waarden. Tijdens het debat werd met name de VVD het vuur aan de schenen gelegd. Vooral met de thema’s veiligheid en zorg kreeg de partij het zwaar te verduren.

Door: Redactie Nationale Zorggids