Logo_logo_logo_fraudehelpdesk

De Fraudehelpdesk heeft een voorlichtingspakket ontwikkeld voor ouderen om hen bewust te maken van de mogelijke gevaren op het internet. Het gratis informatiepakket is voor senioren van 70 jaar of ouder die bijna of helemaal niet op het internet zitten en kan gebruikt worden in wijkcentra, verzorgingshuizen of andere plaatsen waar ouderen samenkomen. Dit meldt Fraudehelpdesk. 

Het pakket bestaat uit een quiz genaamd FraudeBingo, speelkaarten voor deze quis en een presentatie met daarin een filmpje. Op deze manier wil Fraudehelpdesk ouderen op een ontspannen wijze bewust maken van fraude en andere gevaren op het internet en daarbuiten. Het pakket bevat diverse handige en eenvoudige tips om ze weerbaarder te maken tegen de deze gevaren.

De Fraudehelpdesk, een particuliere stichting met subsidie van de overheid, wil zoveel mogelijk voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude door hen bewust te maken van de risico's. Ook waarschuwt de helpdesk voor frauduleuze praktijken via de eigen website en via Facebook en Twitter. Slachtoffers van fraude kunnen bij de helpdesk terecht voor advies.

Download hier het gratis lespakket (.zip-bestand) met handleiding, presentatie (Prezi) en de quiz plus speelkaarten voor de FraudeBingo of kijk op www.fraudehelpdesk.nl voor meer informatie.

Door: Redactie Nationale Zorggids