Normal_leeg_bed_horeca_isabella_3368

Zorgaanbieder Vivent Het Andere Wonen gaat in samenwerking met hotel Guldenberg zorgvakanties aanbieden in de bossen van Helvoirt, nabij Vugt. Mensen die met een dementerende ouder op vakantie willen, kunnen gebruik maken van zes zorgkamers die helemaal op speciale zorg zijn ingericht. Dit meldt Brabants Dagblad.

Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom ging Vivent Het Andere Wonen een samenwerking aan met hotel Guldenberg, dat zes kamers in een leegstaande vleugel verbouwde. Bezoekers kunnen hier zorg op maat krijgen. Het gaat onder andere om persoonlijke verzorging, fysiotherapie en ergotherapie.

De zorgvakanties zijn niet alleen voor ouderen. Ook mensen die zorg nodig hebben na een operatie maar deze thuis niet kunnen krijgen, kunnen gebruik maken van de zorgkamers. Het gaat echter niet om een zorghotel, benadrukt Sam van den Berg van Vivent Het Andere Wonen. “Maar om de mogelijkheid voor hulpbehoevende mensen om met hun mantelzorger of gezin toch op vakantie te gaan en de juiste zorg te kunnen krijgen.” Het verblijf in hotel Guldenberg kan deels betaald worden met een persoonsgebonden budget (pgb).

Voorlopig gaat het om een proef van Vivent en het hotel. Als dit een succes blijkt, denkt de zorgaanbieder er over om ook in andere hotels een aantal zorgkamers te openen. De proef in Helvoirt gaat per 1 mei van start.

Door: Redactie Nationale Zorggids