Normal_rss_entry-81233

Dennis van der Geest genoot met volle teugen van zijn wereldreis met bejaarden. De oud-judoka vloog voor het nieuwe SBS6-programma De wereld rond met 80-jarigen van het ene naar het andere continent.

“In het dagelijks leven komen deze mensen vaak niet veel verder dan de supermarkt in hun dorp”, zegt Dennis over de acht deelnemers, vier mannen en vier vrouwen, die elkaar voor hun grote reis niet kenden. “Nu maken ze een reis rond de wereld waar menig avontuurlijke twintiger jaloers op zou zijn.”

De ouderen hebben allemaal een grote droom die alleen in het buitenland uit kan komen. Zo wil de een graag een huskytocht meemaken en de ander een helikoptervlucht over een jungle maken. In elke aflevering komt één droom uit, maar er is ook tijd voor de toeristische trekpleisters. De buitenlandse avonturen van de hoogbejaarden zijn vanaf donderdag 21 mei wekelijks te zien op SBS6.

Dennis vond het “fantastisch om met hen de wereld over te mogen gaan”. “Alsof ze elkaar al jaren kennen leven ze met elkaar mee, en beleven ze met elkaar hoe ieders droom werkelijkheid wordt.”

Door: ANP