Normal_oudereren_oma_ziekenhuis_bed_patient

Het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen zet op de Spoedeisende Hulp (SEH) voortaan ook wijkverpleegkundigen in. De pilot is deze week gestart en omvat naast het Zuyderland ook Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg en MeanderGroep. De inzet van de wijkverpleegkundige moet de zorg voor kwetsbare, oudere patiënten verbeteren. Dit meldt Skipr. 

Via de pilot is het makkelijker voor huisartsen en specialisten om te overleggen met de wijkverpleegkundigen. Ouderen die langer thuiswonen doen vaker een beroep op de huisarts of SEH. Door alle partijen onder te brengen op de SEH van het Zuyderland en de huisartsenpost (HAP), kunnen deze ouderen beter geholpen worden. Men verwacht dat hierdoor ook meer ouderen weer medisch verantwoord naar huis kunnen gaan, met directe inzet van thuiszorg.

De proeftuinfinanciering van Meander in samenwerking met CZ en VGZ zorgt voor de financiering van de pilot. Die proeftuinfinanciering omvat afspraken voor de inzet van wijkverpleging. Op een later moment wordt bekeken of de pilot verder uitgebreid zal worden. Een soortgelijke proef in het OLVG in Amsterdam-Oost werd onlangs al verlengd.

Door: Redactie Nationale Zorggids