Logo_vondelflat_groningen_logo

Bewoners van de Vondelflat in Groningen riskeren mogelijk een geldboete van 500 euro per dag wanneer zij extern hun eten blijven inkopen. De senioren waren niet langer tevreden over cateraar Zinn waar de serviceflat een contract mee heeft. Toen een aantal bewoners overstapten op een andere leverancier, nam de directie van de flat een advocaat in de arm om de bewoners een halt toe te roepen. Dit meldt RTV Noord.

Een aantal ouderen is niet tevreden over het eten van Zinn en daarom bestellen zij hun eten bij De Jacobijn. Deze brengt het eten naar de bewoners, maar de toegang tot het flatgebouw is hen inmiddels ontzegd. Voorzitter van de bewonersvereniging Jaap Pronk zegt dat De Jacobijn gecontracteerd is omdat het eten daar wel lekker is. “We hebben een brief ontvangen waarin ons gesommeerd wordt te stoppen met het afnemen van eten van De Jacobijn. Als we dat niet doen, krijgen we een boete van 500 euro per dag”, zegt Pronk.

Interim-directeur Berend Lugies stelt dat de Vondelflat een serviceflat is, en dat de afname van een maaltijd daar bij hoort. “Als bewoners zelf een cateraar gaan uitkiezen, schoffel je de hele serviceorganisatie onderuit. Als we maaltijden vrijgeven, dan is de huishoudelijke zorg de volgende stap.”

Voorheen had de Vondelflat een eigen keuken. Deze is verdwenen omdat de kosten hiervan te hoog werden. Bij de Vondelflat kunnen bewoners nu een maaltijd kopen voor 8,50 euro. “Voor dat geld kun je best een goede maaltijd maken.” Het smaakt volgens Lugies prima. Er worden nu gesprekken met bewoners gevoerd om te zien waar verbetering mogelijk is. “Als er klachten over het eten zijn dan hoor ik dat graag van de bewonersvereniging. Dat is nu niet gebeurd.”

Door: Redactie Nationale Zorggids