Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Huis in de Duinen opgeheven. De instelling in Zandvoort heeft hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Dat meldt IGZ.

Huis in de Duinen is een woonzorgcentrum voor ouderen met dementie en mensen met lichamelijke aandoeningen. De instelling is onderdeel van Amie Ouderenzorg. In oktober 2016 stelde de inspectie Huis in de Duinen voor zes maanden onder verscherpt toezicht.

Huis in de Duinen heeft hard gewerkt aan het verbeteren van de zorg. De raad van bestuur van Amie maakte een verbeterplan voor de hele organisatie. De inspectie ziet duidelijk resultaten van alle inspanningen. Op alle getoetste onderwerpen voldoet Huis in De Duinen helemaal of grotendeels aan de normen. Medewerkers worden ook beter ondersteund om de kwaliteit van zorg verder te kunnen verbeteren.

De IGZ ziet een open en lerende houding bij Huis in de Duinen. Samen met de resultaten die de instelling boekte, geeft dat de inspectie vertrouwen. Dit vertrouwen is voor de inspectie reden het verscherpt toezicht op te heffen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids