Normal_mantelzorgkompas_voor

Het Mantelzorgkompas van Thuiszorg Dichtbij is genomineerd voor de Noorderlicht Prijs van Stichting Als & Dan. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het meest inspirerende initiatief in de palliatieve of terminale zorg dat direct de terminaal zieke medemens en diens naasten ten goede komt.

De winnaar wordt op 6 oktober tijdens het Nationaal Congres voor Hospicezorg bekend gemaakt. Het mantelzorgkompas is een hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de verschillende mantelzorgrollen en om het gesprek over mantelzorger zijn te vergemakkelijken.

Er blijkt rond mantelzorg veel onuitgesproken te blijven, zowel bij zorgverleners als bij mantelzorgers. De zorg voor de cliënt staat bij beiden immers voorop. Toch kan een gesprek specifiek vanuit het perspectief van de mantelzorger veel verhelderen. Als de mantelzorger zich beter gehoord, begrepen en gesteund voelt, houdt hij/zij het zelf beter vol. Dat straalt af op de samenwerking en daarmee op de kwaliteit van zorg voor de zorgvrager. Het Mantelzorgkompas is ontstaan uit het Project Mantelzorg dat in 2014 door Thuiszorg Dichtbij is gestart en gaat inmiddels mee in elk zorgdossier.

(Dit is een advertorial van Thuiszorg Dichtbij)