Logo_logo_gay_care

Ondanks de grote belangstelling voor Gay Care, is de thuiszorgorganisatie voor de lhbt-markt na drie jaar failliet verklaard. De organisatie ging in 2014 succesvol van start en kreeg de aanbeveling van COC. De oprichters leken een gat in de markt te hebben gevonden, echter kwamen er te weinig inkomsten binnen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Al voor de doorstart in 2016 verliet toenmalig directeur Jan Nieuwenhuis de organisatie. Hij vertelt: “Binnen heel korte tijd hadden we ruim honderd cliënten en zagen we een enorme groei. Maar de marges zijn dun in de thuiszorg, en beloofde investeringen om die groei te financieren bleven uit.”

Nieuwe investeerders durfden destijds toch twee ton in de thuiszorgorganisatie te steken, maar nu anderhalf jaar later blijkt dat toch niet genoeg te zijn geweest. De inkomsten die binnenkwamen bleken ontoereikend en een belangrijke aanbestedingsprocedure die voor meer inkomsten zou zorgen verloor Gay Care. Dertien werknemers verliezen hun baan. Thuiszorgorganisatie Sara neemt een deel van de cliënten over.

Door: Redactie Nationale Zorggids