Logo_zonmw_logo2

ZonMw heeft veel kennis op het gebied van gemeentelijke vraagstukken rond zorg en ondersteuning, jeugd en werk. Samen met gemeenten wil ZonMw investeren in een duurzame kennisinfrastructuur op het gebied van het sociaal domein. Daarom ging ZonMw op donderdag 18 mei de dialoog aan met een aantal gemeenten. Dat meldt ZonMw. 

ZonMw bundelt de uit onderzoek opgedane kennis op voor gemeenten relevante thema’s. Door programma’s landelijk aan te sturen heeft ZonMw een helder overzicht over deze kennis, die aansluit op gemeentelijke vraagstukken op het gebied van zorg, jeugd en werk. Zo brengt ZonMw bijvoorbeeld kennis vanuit het thema jeugd samen en maakt deze toegankelijk voor gemeenten. Dit gebeurt in zogenaamde Academische Werkplaatsen. 

ZonMw financiert niet alleen fundamenteel maar ook praktijkgericht gezondheidsonderzoek. Daaruit komen opbrengsten waar gemeenten hun voordeel mee kunnen doen. Dit kunnen bijvoorbeeld methodieken zijn, handleidingen of beleidsadviezen. Om dit voor elkaar te krijgen, is inbreng nodig. Vandaar dat ZonMw en een aantal gemeenten op donderdag 18 mei samen de dialoog aangingen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids