Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen (KBWO) in Helmond staat niet langer onder verscherpt toezicht. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten na een inspectiebezoek. De inspectie zag hierbij dat medewerkers en bestuurders hard gewerkt hebben en verbeteringen zijn gerealiseerd. Dat meldt IGZ.

De IGZ legde in oktober 2016 het verscherpt toezicht op. KBWO moest een aantal zaken verbeteren. Dit ging bijvoorbeeld over het bijhouden van cliëntdossiers en over medicatieveiligheid. Ook moest KBWO zorgen voor beleid over vrijheidsbeperkende maatregelen.

In april 2017 heeft de inspectie KBWO opnieuw bezocht. Toen bleek dat bestuurders en medewerkers van KBWO hard en met succes hebben gewerkt hebben aan verbeteringen. Onder meer op de terreinen medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking constateerde de IGZ geen tekortkomingen meer bij de getoetste normen.

Een scholingsplan en werken volgens de Plan-Do-Check-Act cyclus (PDCA) blijft een aandachtspunt. De inspectie ziet genoeg motivatie en daadkracht bij KBWO om dit goed en blijvend aan te pakken en  zal de vorderingen bij KBWO blijven volgen onder andere via (on)aangekondigde bezoeken bij de instelling. 

Door: Redactie Nationale Zorggids