Normal_ouderen_strand_zee

Steeds meer ouderen krijgen ermee te maken; ze wíllen wel op vakantie, maar ze kúnnen het niet meer. Althans, niet zonder begeleiding. Speciaal voor deze ouderen biedt het Nationaal Ouderenfonds vanaf december 2017 vakanties met persoonlijke begeleiding aan. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds.

De vakanties bieden uitkomst voor 55-plussers die vanwege fysieke, sociale of andere redenen niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Zij worden tijdens de reizen begeleid door vrijwilligers die dag en nacht voor hen klaarstaan, activiteiten begeleiden en, waar nodig, medische handelingen verrichten. Omdat niet iedereen behoefte heeft aan dezelfde vorm en intensiviteit van begeleiding, worden twee soorten vakanties aangeboden: met reguliere begeleiding en met intensieve begeleiding.

Volgens Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, zijn deze vakanties hard nodig: “Iedereen zou minstens één keer per jaar op vakantie moeten. Je doet sociale contacten op, je ontspant en je doet energie op om er de rest van het jaar tegenaan te kunnen. Dat geldt voor jongeren, voor werkende mensen, maar zeker ook voor ouderen. Wij zijn dan ook erg blij dat we deze vakanties kunnen aanbieden. Om zoveel mogelijk ouderen van de vakanties gebruik te laten maken, bieden wij de reizen tegen kostprijs aan.”

Voor komend jaar kunnen vakanties in vijf landen worden gekozen; Duitsland, Nederland, Griekenland, Cyprus en Tenerife. Dit aanbod zal de komende jaren worden uitgebreid. De vakanties duren gemiddeld een week en kunnen vanaf medio september geboekt worden. De vakanties worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Buitenhof.  

Door: Redactie Nationale Zorggids