Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_bejaarde_gezond_appel

In april werd bekend dat bewoners van de Vondelflat in Groningen een mogelijke geldboete van 500 euro per dag riskeren wanneer zij hun eten extern blijven inkopen. Een groep van 21 bewoners is ontevreden over de maaltijden die zij krijgen van Zinn en bestellen daarom hun maaltijden sinds februari bij een andere cateraar. De bewoners ontvingen een brief waarin hen werd gesommeerd te stoppen met het afnemen van eten bij de andere cateraar. Als ze dat niet doen, krijgen ze een fikse boete. De ouderen zeggen nu zelfs voor de rechter te worden gesleept. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De directie van de flat wil dat de bewoners hun maaltijden van cateraar Zinn aannemen. Zo staat dit ook vastgelegd in het huurcontract, aldus de directie. De advocaat van de bestuurders wil niets zeggen over een eventuele rechtszaak.

Sinds 1 januari 2016 mogen bewoners zelf beslissen waar zij hun eten vandaan halen, zegt voorzitter Jaap Pronk van de bewonersvereniging. Voor die tijd had de serviceflat een eigen keuken. De opgelegde dwangsom moet inmiddels zijn opgelopen tot een aanzienlijk bedrag, denkt Pronk. “Er is nog geen deurwaarder langs geweest om het te innen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids