Normal_normal_oma_ouderen_bejaarden_drinken

De Tweede Kamer debatteerde gisteren over de eetboete die ouderen in Groningen krijgen als zij zelf hun eten bestellen. In april werd bekend dat bewoners van de Vondelflat een mogelijke geldboete riskeren van 500 euro per dag wanneer zij hun eten extern blijven inkopen. Corinne Ellemeet van GroenLinks vindt dat iedereen zelf moet kunnen beslissen wat ze eten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Een groep van 21 bewoners is ontevreden over de maaltijden die zij krijgen van Zinn en bestellen daarom hun maaltijden sinds februari bij een andere cateraar. De bewoners ontvingen een brief waarin hen werd gesommeerd te stoppen met het afnemen van eten bij de andere cateraar. Als ze dat niet doen, krijgen ze een fikse boete. De ouderen zeggen nu zelfs voor de rechter te worden gesleept. 

“Dan ben je 88 jaar en moet je voor de rechter verschijnen omdat je zelf wilt beslissen wat je eet...Het moet niet gekker worden!”, zegt SP-Kamerlid Lilian Marijnissen. Kamerlid Henk Nijboer van de PvdA sluit zich hierbij aan, hij vraagt zich dan ook af wat er mis is met de directie van de flat.

De D66 vraagt demissionair staatssecretaris van Rijn om in te grijpen zodat de ouderen niet naar de rechtbank hoeven. 

Door: Redactie Nationale Zorggids