Normal_rss_entry-93601

Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid vindt het "veel te ver gaan'' dat oudere bewoners van een serviceflat voor de rechter worden gedaagd omdat ze zelf maaltijden bestellen. De Groningse 'maaltijdrel' sleept zich al geruime tijd voort. De directie van de serviceflat stelt bewoners de voorwaarde dat ze maaltijden van een vaste leverancier eten. Maar een aantal bewoners vindt die niet lekker en bestelt liever elders.

Toen duidelijk werd dat de directie de kwestie aan de rechter wil voorleggen, reageerden diverse politici verontwaardigd. Van Rijn heeft inmiddels contact gehad met de betrokkenen, zo liet hij donderdagavond weten. "Mij is verzekerd dat het niet te doen is om een boete of dwangsom. Betrokkenen moeten gewoon weer met elkaar aan tafel. En laten we daarbij het hoofd koel houden'', aldus de staatssecretaris.

De Groningse wethouder Ton Schroor gaat de komende tijd bemiddelen in het conflict. De hoop is dat dit leidt tot een oplossing buiten de rechtszaal.

Door: ANP