Logo_logo_careyn

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat samen met de politie onderzoek doen naar de mishandeling van een hoogbejaarde vrouw in een verpleeghuis van zorginstelling Careyn. Een medebewoner sloeg de vrouw meerdere malen met een stok, aldus de dochter van de vrouw. Hierdoor raakte ze ernstig gewond. Dat meldt de Telegraaf.

Nadat de vrouw in elkaar werd geslagen met een stok, ondernam het verpleeghuis geen actie. Er werd geen ambulance gebeld, want, zo stelden verpleegartsen, de bejaarde vrouw had slechts enkele kneuzingen. Haar dochter voelde zich de volgende dag genoodzaakt om wel een ambulance te bellen. “In het ziekenhuis bleek mijn moeder bloedingen onder haar schedel en een breuk in haar voet te hebben”, aldus dochter Sonja Rondberg.

Volgens een woordvoerder van Careyn is er een logische verklaring voor dat medewerkers geen ambulance belden. Twee artsen stelden vast dat de vrouw kneuzingen had en daarom niet naar het ziekenhuis hoefde. De zorginstelling vindt niet dat zij tekort zijn geschoten in de medische hulp aan de vrouw. Zo is er direct gezocht naar een ander verzorgingshuis en heeft de vermeende dader medicatie en bewaking gekregen. Volgens Careyn zijn dit soort mishandelingen niet uitzonderlijk. “Het is heel vervelend dat dit soort dingen gebeuren, maar dit gebeurt in alle verpleeghuizen. Je hebt soms te maken met mensen met gedragsproblemen.”

Dit is niet de eerste keer dat Careyn in opspraak komt. Zo bleek vorig jaar dat de zorginstelling zogenaamde plascontracten opstelde waarin stond dat bewoners slechts drie keer per dag naar het toilet mochten. Ook werd de zorginstelling op de zwarte lijst van de IGZ geplaatst.

Door: Redactie Nationale Zorggids