Normal_amsterdam_gay_pride_2008

Ouderen die op latere leeftijd ‘uit de kast zijn gekomen’ verdienen een plek op de Roze 75+ Boot., vinden zorgorganisaties Amstelring, Amsta, Evean en Roze50+ (COC en ANBO)  Deze speciale boot gaat varen tijdens de Canal Pride 2017. Medewerkers van zorgorganisaties willen LHBT-senioren de kans geven om een dag trots feest te vieren zonder gêne. Oud(t) en Proud is het motto, het inhalen van jarenlang zwijgen is het doel. De organisaties ​zijn een crowdfundingsactie gestart om de boottocht tot een onvergetelijke belevenis te maken. Dat meldt Amstelring Groep. 

Manon Linschoten (COC): “Bijna alle LHBT senioren hebben het vroeger moeilijk gehad. Homoseksualiteit werd nauwelijks geaccepteerd. Als jongeren vroeger uit de kast kwamen werden zij het huis uitgezet en vaak genegeerd door familie, vrienden en de kerk.”

De zorgorganisaties hebben beperkt budget voor de Roze 75+ Boot. ​Daarom gaan​ Amstelring, Amsta, Evean en Roze50+ in dertig dagen via crowdfunding zoveel mogelijk geld inzamelen.

Wie deze actie een warm hart toe draagt en wil bijdragen is welkom. Voor 50 euro is een boottocht voor een oudere mogelijk, voor 25 kan het vervoer tussen boot en huis geregeld worden en met 10 euro betaalt een donateur een lunchpakket voor de ouderen en begeleiders. Meer informatie over de actie is te vinden op de website van Amstelring.

Door: Redactie Nationale Zorggids