Normal_oudereren_oma_ziekenhuis_bed_patient

Het St Jansdal ziekenhuis gaat er samen met vijf zorgorganisaties en huisartsenorganisatie Medicamus voor zorgen dat kwetsbare ouderen sneller in een eerstelijnsverblijf (ELV) geplaatst worden. Ouderen die in een ELV zouden moeten zitten, belanden nu nog te vaak op de spoedeisende hulp of bij de huisartsenpost. Dat meldt zorginstelling Coloriet. 

Het St Jansdal en de huisartsenpost hebben lange tijd moeite gehad met het vinden van instellingen die ELV bieden. Zo kwam het dat ouderen de juiste zorg misliepen. Doordat de samenwerkende organisaties ieder hun werkprocedures op elkaar hebben afgestemd, is het nu altijd duidelijk waar een oudere terecht kan voor een eerstelijns verblijfplek. De organisaties hebben namelijke afgesproken om 24 uur per dag, zeven dag per week met elkaar in contact te staan.

“In onze regio hebben alle betrokkenen hard gewerkt om hiervoor een goede samenwerking op te zetten. Het is van belang dat dit goed geregeld wordt. Het uitgangspunt is dat ouderen centraal staan. Er moet goed gekeken worden hoeveel en welke zorg de oudere nodig heeft”, aldus de organisaties. 

Door: Redactie Nationale Zorggids