Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_bejaarde_gezond_appel

Demissionair staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid houdt zich buiten de zogenaamde maaltijdrel in een Groningse serviceflat. De Tweede Kamer vroeg Van Rijn om in gesprek te gaan met de bewoners en de directe van de flat, maar dit gaat de demissionair staatssecretaris niet doen. Volgens hem ligt er op lokaal niveau een constructieve aanpak klaar. Dat meldt Skipr.

Een groep van 21 bewoners is ontevreden over de maaltijden die zij krijgen van Zinn en bestellen daarom hun maaltijden sinds februari bij een andere cateraar. De bewoners ontvingen een brief waarin hen werd gesommeerd te stoppen met het afnemen van eten bij de andere cateraar. Als ze dat niet doen, krijgen ze een fikse boete. De ouderen zeggen nu zelfs voor de rechter te worden gesleept. 

Wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen heeft contact met de directie en gaat namens de gemeente een enquête opsturen naar de bewoners van de serviceflat. Hierin kunnen ze hun voorkeur aangeven: willen zij gebruikmaken van de maaltijdservice zoals is vastgesteld in een collectief contract of willen ze meer keuzevrijheid?

Voorlopig neemt de directie van de flat geen juridische stappen en mogen de ouderen die dat willen zelf hun maaltijd aanschaffen, zegt Van Rijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids