Normal_normal_ouderen_wandelstok_handen

De Gelre ziekenhuizen bieden oudere patiënten de mogelijkheid om een rondje te fietsen of lopen door hun eigen stad. Een digitaal rondje, welteverstaan. Op de fietslabyrint kunnen ouderen fietsbewegingen maken waarbij ze op een beeldscherm beweging in een digitale omgeving zien. Dat meldt De Sentor. 

Gelre Ziekenhuis biedt niet alleen door een ritje aan door Zutphen en Apeldoorn, maar een fietsrit door andere stedelijke omgevingen of zelfs de Veluwe is ook mogelijk. De fietslabyrint is een schenking van de Stichting Vrienden van Gelre Apeldoorn.

“We zijn steeds op zoek naar manieren om onze (kwetsbare) patiënten tijdens een ziekenhuisopname te laten bewegen. Uit onderzoek en de praktijk blijkt namelijk dat patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis te weinig bewegen”, zegt fysiotherapeut Hanna van Eijsden tegen de Stentor. Dat is vooral gevaarlijk als ze weer thuis komen, want verloren spierkracht maakt ouderen minder zelfstandig. Soms komt het voor dat een patiënt eerst nog niet thuis mag komen omdat hij nog niet genoeg spierkracht heeft.

Door: Redactie Nationale Zorggids