Normal_normal_normal_dementie_oudere_bejaarde_eenzaam

Eenzaamheid onder ouderen in Rotterdam neemt af. Sinds de gemeente in 2014 een campagne is gestart om eenzaamheid tegen te gaan is het aantal ernstig eenzame ouderen gedaald van 17 procent in 2012 naar 13 procent in 2016. Dat meldt NOS. 

Vrijwilligers van de gemeente Rotterdam brengen een huisbezoek aan eenzame 75-plussers. De afgelopen anderhalf jaar hebben zo’n achtduizend ouderen een bezoekje gehad van een vrijwilliger. Bij tweeduizend van deze ouderen is verdere actie ondernomen en werd bijvoorbeeld het wijkteam ingeschakeld of zochten de vrijwilligers naar activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan.

Een succesvolle aanpak, zo meldt wethouder Hugo de Jonge van de gemeente Rotterdam. Waar in 56 procent van de ouderen zich in 2012 nog eenzaam voelde, daalde dat in 2016 naar 53 procent. De gemeente blijft daarom huisbezoeken brengen aan eenzame ouderen en meer. “Om het leven in de dagelijkse omgang minder eenzaam te laten zijn, zullen we het toch moeten hebben van die gewone Rotterdammers. Daarom is er ook dit jaar weer een zomeractie geweest waarin we mensen aanmoedigen samen iets leuks te gaan doen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids