Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

Hoewel TSN Thuiszorg vorig jaar officieel failliet werd verklaard, was het in staat om een doorstart te maken. Onder de namen TSN Woonzorg en TSN Verzorging & Verpleging ging de organisatie dit jaar voorzichtig verder. Uit de nieuwste jaarrekening blijkt dat TSN Woonzorg in 2016 een positief resultaat behaald heeft, maar dat Verzorging & Verpleging verlies leed. Dat meldt Zorgvisie. 

Het resultaat van beide takken heeft geleid tot continuïteitsrisico's, zo is te lezen in de jaarrekeningen. “Deze risico’s duiden op een onzekerheid van materieel belang die gerede twijfel kan doen ontstaan over het vermogen van TSN om haar continuïteit te handhaven”, aldus TSN in haar jaarrekeningen.

Door de behaalde resultaten kan het zijn dat TSN haar activa niet kan realiseren en wordt het moeilijk om de verplichtingen op een normale wijze af te handelen. 2016 stond met name in het teken van veranderingen in de bedrijfsvoering. De organisatie wijt het negatieve resultaat van Verzorging & Verpleging aan het faillissement, waardoor destijds de productiviteit daalde en er meer uitzendkrachten werden aangenomen. Bovendien kozen minder cliënten voor TSN, wegens negatieve berichtgeving in de media. TSN moest daarbij ook nog eens een aanzienlijk bedrag van onregelmatigheidstoeslagen terugbetalen.

De directie heeft inmiddels maatregelen genomen om toch voor enige zekerheid te zorgen. Naar verwachting wekken de resultaten van dit jaar meer vertrouwen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids