Normal_voetbal_voetbalschoen

De zestig gepasseerd en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football. Na een welverdiende zomerstop zullen de sportieve senioren op woensdag 13 september weer op het veld te vinden zijn. Voetbalvereniging SJC in Noordwijk organiseert die dag, in samenwerking met het Ouderenfonds, een groot landelijk OldStars-toernooi om het nieuwe OldStars-seizoen af te trappen. Een team van oud internationals, waaronder Sjaak Swart, René van de Kerkhof en Bennie Wijnstekers nemen ook deel aan het toernooi. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie. Bij deze aangepaste voetbalvorm rennen de spelers niet, om zo blessures te voorkomen. Door samen te voetballen komen deze zestigplussers met elkaar in contact en blijven ze fitter.  Sinds de officiële lancering in 2014 is OldStars uitgegroeid tot een succesvol maatschappelijk voetbalproject. Zo hebben bijna alle Eredivisieclubs inmiddels een OldStars-team en zijn er 170 amateurverenigingen die OldStars walking football aanbieden.

Ook in de bollenstreek is OldStars populair. Behalve in Noordwijk, zijn er ook teams in Katwijk en Lisse. Om nog meer zestigplussers in de regio met deze bijzondere sport kennis te laten maken, worden tijdens het toernooi verschillende workshops gegeven en kunnen senioren deelnemen aan een uitgebreide fitheidstest.

Dat OldStars niet alleen om sportiviteit draait, maar ook een groot verschil kan maken in het sociale leven van ouderen, weten de deelnemende ex-internationals maar al te goed. “Of je nu zes of zestig bent, een balletje trappen met vrienden is het mooiste wat er is”, aldus Sjaak Swart.

Door: Redactie Nationale Zorggids