Normal_pinnen

Tientallen ouderen zijn opgelicht door zeker twee mannen en één vrouw. De oplichters gingen de huizen van ouderen bij langs en deden zich voor als pakketbezorger. Ouderen mochten het ‘pakket’ pas in ontvangst nemen als zij twee euro aan administratiekosten per pin overmaakten. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden. Dat meldt NOS. 

Terwijl de ouderen het bedrag overmaakten, verwisselden de oplichters het pasje. De pincode van het echte pasje werd ondertussen opgeslagen. Eén van de slachtoffers is op deze manier 10.000 euro kwijtgeraakt.

Afgelopen juni startte demissionair staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid een campagne om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. Ouderen zijn vaak slachtoffer van financieel misbruik in situaties waarin ze juist veel vertrouwen hebben in mensen die later de dader blijken te zijn. Maar in sommige gevallen gaat het ook om babbeltrucs. Oplichters doen zich voor als pakketbezorgers, politieagenten of zorgverleners om zo ouderen geld afhandig te maken.

Door: Redactie Nationale Zorggids