Logo_logo_logo_careyn

Vorige maand berichtte het Algemeen Dagblad over de heikele situatie bij zorgorganisatie Careyn. Medewerkers zouden een hoge werkdruk ervaren en het zou financieel niet goed gaan met de zorgorganisatie. Als het de zaken volgend jaar niet op orde heeft, kan het de rekeningen niet meer betalen, zo luidde het nieuws. Demissionair staatssecretaris Van Rijn maakt zich voorlopig nog geen zorgen. Careyn heeft aangegeven de problemen op korte termijn op te lossen. Dat meldt Rijksoverheid. 

Careyn laat in een verklaring weten hard te werken aan het op orde brengen van de kwaliteit van zorg en de financiële situatie. Het Algemeen Dagblad stelde dat het erop of eronder was voor Careyn, maar die berichtgeving spreekt de zorgorganisatie tegen.

“Tevens heeft de accountant Careyn recent laten weten dat de huidige kaspositie van Careyn geen bedreiging inhoudt voor de continuïteit vanuit financieel perspectief op de korte termijn. Daarnaast heb ik ten aanzien van de financiële positie van Careyn nadere informatie gevraagd aan de NZa”, schrijft Van Rijn. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zegt ook geen aanleiding te zien voor een eventueel gevaar van de continuïteit van de zorg op korte termijn. De zorgautoriteit houdt de situatie goed in de gaten en ziet erop toe dat de zorg inderdaad onverminderd doorgaat.

Van Rijn noemt het wel zorgelijk dat er veel medewerkers zijn vetrokken. De combinatie van een hoog ziekteverzuim en een lastige arbeidsmarkt, maakt het lastig om het huidige personeel vast te houden en om nieuw personeel te vinden. Careyn voert op dit moment een wervingscampagne en is gestart met een actief scholingsbeleid.

Begin oktober presenteert de Inspectie voor de Gezondheidszorg haar bevindingen over de kwaliteit van zorg bij Careyn.

Door: Redactie Nationale Zorggids