Normal_oma_ouderen_berjaarden

Een middagje naar zee, nog eens in het reuzenrad, voor één dag de bruid zijn of gewoon een kopje koffie drinken op een terras. Het zijn enkele van de ruim 1.500 individuele wensen van ouderen die aanstaande vrijdag 6 oktober in vervulling gaan. Tijdens Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, staan door het hele land duizenden vrijwilligers klaar om deze wensen uit te laat komen. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Ouderen in Nederland kunnen wel wat aandacht gebruiken. Eén miljoen ouderen voelen zich eenzaam en dit aantal stijgt. Een dag als Nationale Ouderendag, waarop duizenden ouderen weer even een geluksmomentje beleven, is dan ook hard nodig, vindt het Nationaal Ouderenfonds.

Nationale Ouderendag wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. “We hebben de afgelopen jaren al duizenden wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een meneer die wilde parachutespringen. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een bloemetje kopen in het tuincentrum of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare”, aldus directeur Corina Gielbert. “Op het eerste gezicht lijken het misschien eenvoudige uitjes, maar als je minder mobiel wordt, is het vaak niet meer zo makkelijk om de deur uit te gaan. Op Nationale Ouderendag kunnen we hele betekenisvolle wensen vervullen en ouderen de dag van hun leven bezorgen.” 

Door: Redactie Nationale Zorggids