Normal_voeten_ouderen35345

Vierhonderd bewoners van een verzorgingshuis in Breda worden preventief behandeld tegen de schurft. Vier bewoners blijken hier namelijk last van te hebben. Dat meldt BN de Stem. 

“Schurft is weliswaar een redelijk onschuldige ziekte, maar we merken dat het wel voor onrust zorgt. We krijgen er ook vragen over. Met deze behandeling hopen we die onrust te kunnen wegnemen”, zegt bestuurder Michel Wijngaards van verpleeghuis Ruiterbos.

Een familielid van één van de ouderen bij wie wél de huidaandoening is geconstateerd, gaat een klacht indienen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De man vindt dat het tehuis waar zijn moeder verblijft te laat actie heeft ondernomen. Volgens hem liep zijn moeder al vier weken met schurft rond voordat Ruiterbos aan de bel trok. Hij zal tevens een claim indienen.

In overleg met de regionale GGD is besloten alle bewoners te voorzien van een pillenkuur. Zo hoopt het verpleeghuis verdere verspreiding te voorkomen. Ook loopt er nu een Scabiës-team rond dat de situatie in de gaten houdt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids