Normal_ouderen_bejaarden_cursus_computer

Stichting Samen Veilig Ouder Worden (SVOW) en ABN AMRO hebben de handen ineengeslagen om financieel misbruik van ouderen te voorkomen. Beide organisaties gaan hun kennis en ervaring delen om deze problematiek tegen te gaan. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.

Ieder jaar worden naar schatting 30.000 ouderen slachtoffer van diefstal en financiële misleiding. In 85 procent van de gevallen is het iemand uit de directe vertrouwensomgeving die verantwoordelijk is voor dit misbruik.
 
Bij ABN AMRO werken veertien speciaal opgeleide Seniorencoaches door het hele land. Zij komen bij de klant thuis op bezoek of helpen via de telefoon, webcam en e-mail. De Seniorencoach helpt met de dagelijkse bankzaken, waarvoor de klant normaal een afspraak op het kantoor zou maken. Deze Seniorencoaches zijn getraind in het herkennen van signalen die kunnen wijzen op mogelijk financieel misbruik.
 
Stichting SVOW biedt een breed pallet aan oplossingen op gebied van voorkomen en stoppen van financieel misbruik zoals voorlichting, mediation en nazorg. De medewerkers van ABN AMRO zullen hun klanten wijzen op de expertise van de stichting.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids