Normal_samenetentegeneenzaamheid1

EET met je hart campagne viert lustrum: samen eten tegen eenzaamheid. Stichting Met je Hart heeft als missie om kwetsbare ouderen te verbinden. Omdat samen zijn en samen eten het leven fijner en rijker maakt. Tijdens de EET met je Hart campagne wordt vanaf 1 november weer een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd. Gestart met zeven deelnemende restaurants in 2013, zijn er nu ruim vierhonderd restaurants die zich verbinden aan het verzachten van eenzaamheid onder ouderen. Dat meldt Stichting Met je Hart. 

Initiator van de stichting, Babs van Geel, startte vijf jaar geleden in Utrecht met een pilot met zeven restaurants en al snel volgden ’s-Hertogenbosch, Vught en Boxtel met een eerste editie van de EET met je Hart campagne. Vijf jaar later verbinden ruim vierhonderd restaurants zich aan het verzachten van eenzaamheid onder ouderen.

Op 1 november wordt het eerste lustrum in deze gemeenten feestelijk afgetrapt in één van de deelnemende restaurants, in aanwezigheid van ouderen en vrijwilligers van het eerste uur.

Stichting Met je Hart is nu actief in negentien gemeenten. De opbrengst van de campagne, waarbij gedurende zes weken een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafel wordt gevraagd, komt volledig ten goede aan wijkgerichte ontmoetingen waarbij kwetsbare ouderen nieuwe vriendschappen sluiten en weer bij de maatschappij betrokken raken. Inmiddels ontmoeten meer dan 1.500 kwetsbare ouderen elkaar structureel en ontstaan nieuwe contacten en vriendschappen.

Met je hart zet zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. Samen met restaurants, bedrijven en zorgpartners, organiseert Met je hart waardevolle, terugkerende ontmoetingen voor deze ouderen.   De burgemeesters in de deelnemende gemeenten zetten zich in hun eigen gemeente in als ambassadeur voor Met je Hart. Ook bekende Nederlanders als Barry Atsma, Fons de Poel, Helle van der Wijst en Robèrt Beckhoven zijn ambassadeur voor de stichting. 

Door: Redactie Nationale Zorggids