Normal_telefoon_smartphone_youtube

Verpleeghuizen en woonzorgcentra zijn nog niet ingespeeld op het mediagebruik van hun nieuwe en toekomstige bewoners. De zogenoemde generatie babyboomers is tussen 1945 en 1955 geboren en ziet internet als onderdeel van het leven, evenals digitale televisie. Zorginstellingen bieden in 75 procent van de tijd nog geen internet en hebben vaak analoge televisie-aansluitingen. Dat meldt Skipr op basis van het onderzoek ‘Generation Journey’. 

Onderzoeksbureau Diversions onderzocht hiervoor 163 Nederlandse zorginstellingen en zocht uit hoe het huidige aanbod van televisie, internet en telefonie voor ouderen is geregeld. De nieuwe generatie senioren blijkt internet als belangrijk onderdeel van hun leven en zelfstandigheid te beschouwen, iets waar zorginstellingen nog niet op hebben ingespeeld. Ze zien de samenleving veranderen, maar doen er tot nu toe vrij weinig aan om daarin mee te gaan.

Slechts een paar van de onderzocht zorginstellingen hebben plannen om hun aanbod van televisie, internet en telefonie aan te passen op de behoeften van de toekomstige bewoner. Waar het nu vaak nog op vastloopt is geld, zegt Diversions. Zorginstellingen hebben niet de financiële middelen om zulke grote veranderingen door te voeren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids