Normal_adv_afb_1

Je hebt je hele leven zelfstandig kunnen leven. Boodschappen doen, keuken, het huis onderhouden en zorgen voor partner, kinderen en kleinkinderen. Maar ineens gaat het allemaal niet meer zo gemakkelijk als dat het ooit ging. Kleine dingetjes zoals opstaan en omhoog komen kosten steeds meer moeite. De geest is nog zo scherp en gedreven als altijd, maar het lichaam blijft langzaamaan steeds meer achter. 

Behalve de emotionele frustratie dat dit met zich meebrengt is er ook nog de angst voor de toekomst. Wat als je die zelfstandigheid op moet geven, terwijl je er eigenlijk helemaal nog niet klaar voor bent? Gelukkig kun je een tal aan zorghulpmiddelen huren om langer, zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en het leven de volledige waarde te laten behouden.

Hulp bij opstaan

Als botten, spieren en gewrichten niet meer zo soepel zijn als ze waren kan iets simpels als omhoog komen of opstaan een zware taak worden. Om niet iedere keer naar krukken of rollator te hoeven grijpen heb je zo bijvoorbeeld de sta-op stoel, een ideaal hulpmiddel om gemakkelijk omhoog te komen. Wanneer je dezelfde klachten ervaart met het opstaan uit bed, zijn er ook aanpassingen voor het bed beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld met een afstandsbediening het ruggedeelte van een elektrisch bed verhogen, om zo gemakkelijk uit bed te kunnen stappen. Op deze manier kun je van iedere plaats in je woning gemakkelijk omhoog komen en opstaan zonder verdere hulp nodig te hebben.

Ondersteuning bij het lopen

Waar vroeger nog gemakkelijk een marathon gerend kon worden, lijkt nu zelfs het lopen steeds lastiger te gaan. Om dit nou minder frustrerend en lastig te maken, kun je gebruik maken van krukken of een rollator. Is een rollator nu niet voldoende en heb je meer hulp nodig voor de lange afstanden? Denk dan aan het huren of aanschaffen van een scootmobiel. Zo kom je gemakkelijk en moeiteloos van punt A naar punt B.

Medische gadgets

Behalve spieren, botten en gewrichten kan het lichaam meerdere kwaaltjes beginnen te vertonen. Om nu zorgeloos door de dag te kunnen gaan is er een flink aanbod aan medische gadgets beschikbaar. Met deze gadgets weet je binnen een paar minuten of alles nog is zoals het hoort te zijn. Denk hierbij aan hulpmiddelen zoals een bloeddrukmeter of een AED.

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Huren.nl)