Normal_rss_entry-116580

Fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vindt het "onverstandig" om haast te maken met het wetsvoorstel dat stervenshulp moet bieden aan mensen die vinden dat hun leven voltooid is. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra van D66 wil dat het kabinet juist tempo maakt met het onderzoek naar deze groep mensen zodat zij snel haar initiatiefwet over voltooid leven kan indienen.

Voor het onderzoek "moeten we de tijd nemen", zei Segers in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Er bestaat volgens hem ook veel weerstand tegen het plan van artsen, psychiaters en psychologen. "Haast is het laatste wat we hier moeten betrachten."

In NRC zegt Dijkstra te hopen binnen anderhalf jaar het resultaat te zien van het onderzoek. Volgens haar mag het onderzoek "niet te lang duren".

Coalitiepartijen D66 en ChristenUnie staan tegenover elkaar als het gaat om deze kwestie. In de kabinetsformatie was het een van de lastigste onderwerpen. Uiteindelijk werd besloten tot een onderzoek en werd extra geld uitgetrokken voor zorg en aandacht voor ouderen. Tegelijkertijd mocht Dijkstra haar initiatiefwetsvoorstel doorzetten.

Door: ANP