Normal_hugo_de_jonge

Minister Hugo de Jonge (VWS) schuift maandag 18 december aan bij een diner in Nootdorp. Hij zal niet alleen met de aanwezige ouderen in gesprek gaan, maar ook een handje helpen in de bediening. Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom door het hele land kerstdiners om eenzame ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Steeds meer ouderen maken gebruik van de gratis kerstdiners die het Nationaal Ouderenfonds jaarlijks organiseert. De komende dagen kunnen maar liefst 7000 ouderen genieten van een feestelijk diner. Daarmee blijkt de vraag naar gezelschap tijdens de feestdagen onverminderd groot.

“Niemand is te oud om erbij te horen. Toch voelt meer dan de helft van de 75-jarigen zich alleen. Daar mogen we ons niet bij neerleggen,” aldus De Jonge. “Daarom ben ik blij met alle initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan. Juist ook nu, in de donkere dagen voor kerst waarin die eenzaamheid nog net iets indringender voelt dan op een lichte lentedag. Het omzien naar elkaar mag best weer wat vanzelfsprekender worden. De kerstdiners van het Nationaal Ouderenfonds helpen daaraan mee. Vandaar dat ik dit initiatief graag ondersteun en daaraan een bescheiden bijdrage lever.”

Het Ouderenfonds draagt met de kerstdiners bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Tijdens de maaltijd kunnen duurzame contacten tussen buurtgenoten gelegd worden, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. 

Door: Redactie Nationale Zorggids