Normal_geld__euro__munt__briefgeld

Het komende jaar zullen ouderen met een aanvullend pensioen merken dat zij hier minder van ontvangen. Per 1 januari 2018 gaat een gedeelte van de mensen er netto 6,88 euro per maand op achteruit, voor anderen is het bedrag iets lager. Dit heeft te maken met de verhoging van de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Dit meldt Radar. 

De bedragen zijn doorgerekend door loonstrookverstrekker ADP op basis van de premies en belastingtarieven die vanaf 1 januari gaan gelden. Wie een aanvullend pensioen of lijfrente-uitkering heeft tot 2.750 euro, zal maandelijks netto 6,88 euro moeten inleveren. Voor een aanvullend pensioen tot 750 euro gaat het maandelijks om 1,88 euro minder inkomsten. Een bedrag van 1,25 euro wordt ingehouden op aanvullende pensioenen tot 500 euro.

Hoewel de aanvullende pensioenen volgend jaar lager zijn door de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet, stijgt de hoogte van de AOW wel iets in 2018. Ongehuwden ontvangen volgend jaar bruto 12,47 euro per persoon meer in verhouding tot dit jaar. Bij gehuwden gaat het om een bedrag van bruto 7,66 euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids