Normal_overhandiging_koffer_-_domus_magnus

De directieleden van Domus Magnus kiezen jaarlijks voor een bijzonder kerstgeschenk voor de woonzorglocaties. Afgelopen jaar kregen de locaties een aquarium met bijbehorende zwemmende bewoners. Dit jaar schenken zij de Domus Magnus-waakkoffer, een koffer die ondersteuning biedt aan zowel de naasten als de verzorgenden tijdens de laatste levensfase van de bewoner.

Waakkoffer

De prachtige koffer is met veel liefde en aandacht samengesteld door verschillende medewerkers van de werkgroep Palliatieve Zorg. Deze koffer heeft als doel om de naasten van de bewoners te ondersteunen tijdens de ingrijpende en laatste levensfase van degene die hen zo dierbaar is. Daarnaast is het een instrument voor verzorgenden/verpleegkundigen om het stervensproces bespreekbaar te maken.

Inhoud

In de koffer zit onder andere een radio/cd-speler, cd's, ledkaarsen, een warme deken en gedichtenbundels. Naast de basis inhoud is iedere locatie vrij om de koffer aan te vullen naar de specifieke behoeften van de bewoners. De duurzame houten koffer is bewust blank gelaten, zodat de medewerkers er een persoonlijke tint aan kunnen geven.

Ondersteuning

Als mensen de laatste fase van hun leven op een woonzorglocatie doorbrengen en hun familie, mantelzorgers of vrienden bij hen waakt, is het mooi wanneer er een warme en fijne sfeer gecreëerd wordt. Hierbij kan de waakkoffer een hulpmiddel zijn. Waken is een tijd van bewustwording en bezinning. Er komt een einde aan het leven van iemand. Tijdens deze periode komen er vaak herinneringen naar boven. De waakkoffer kan dan ondersteuning bieden en het proces van loslaten en afscheid nemen op gang brengen.

(Dit is een advertorial)