Normal_scootmobiel__oudere__invalide

In Naarden is gisteren een 86-jarige man overleden toen hij met zijn scootmobiel door een raam op de eerste verdieping viel. Dit gebeurde in zorgwoning de Flank, waar de man al een aantal jaren woonde. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later op de dag aan zijn verwondingen. Dit meldt Telegraaf.

Het vermoeden is dat de man met volle vaart uit de lift is gereden, of achteruit reed om plaats te maken voor iemand die uit de lift kwam. Echter moet nog onderzoek gedaan worden naar de precieze toedracht. Het raam was voorzien van draadglas, maar desondanks was dit niet sterk genoeg om de val te voorkomen. Er wordt ook onderzocht of er sterker glas geplaatst moet worden bij de lift.

De eigenaar van het pand en directeur Woningstichting Naarden Lilian Verheul reageert geschrokken op het ongeval. “Hoe heeft dit kunnen gebeuren en had hier ander glas in moeten zitten? Dat weet ik nu ook niet”, aldus Verheul. De ruimte bij de lift zou mogelijk gezien kunnen worden als risicovolle plek. Bewoners rijden in en uit de lift en kunnen daarbij objecten of ramen over het hoofd zien.

Door: Redactie Nationale Zorggids