Normal_ouderen__wandelstok

Aankomend weekend lanceert HumanXR een speciaal virtual reality-platform voor ouderen in zorginstellingen. Met het platform hoopt de sociale onderneming de kwaliteit van leven en gezondheid van ouderen te verbeteren. Dit jaar gaan zeker vier ouderenzorginstellingen met de virtual reality (VR) van HumanXR aan de slag. Dat meldt HumanXR. 

De VR-situaties, zoals een bezoek aan het Louvre of een reis met een heteluchtballon zijn ontwikkeld in samenwerking met verplegers, geriaters, fysiotherapeuten, psychiaters en andere zorgprofessionals. Ouderen die kampen met somatische problemen, chronische pijn of een vorm van dementie ervaren middels de virtual reality ontspanning en afleiding. Het uiteindelijke doel is echter om ouderen in beweging te krijgen.

Organisaties die dit jaar al in de boot stappen zijn Vivantes, Proteion, Land van Horne en Groenhuysen. Mochten ouderen in deze zorginstellingen de beschikbare virtual reality als positief ervaren, zal HumanXR de mogelijkheden uitbreiden. Organisaties die dat willen kunnen zich nog aansluiten. Er is nog plek voor tien zorginstellingen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids