Normal_traplift_ouderen

We blijven allemaal het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Toch kan dat lastig worden naarmate de jaren gaan tellen en de mobiliteit afneemt. Een traplift kan dan een uitkomst zijn. Zo blijft het hele huis goed toegankelijk en hoeven u en uw omgeving ook geen zorgen te hebben over een mogelijke val van de trap. Een traplift biedt mobiliteit en veiligheid. De lift kan ook fungeren als makkelijke hulp, bijvoorbeeld om een wasmand vol was of een tas boodschappen de trap op te krijgen. Let daarbij wel op de maximale belastbaarheid van de lift.

Traplift kopen of huren

Wilt u graag een traplift in huis? Dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Heeft u slechts tijdelijk een traplift nodig? Dan kan huren een uitkomst zijn. Bij langdurig gebruik is koop aantrekkelijker. (Gemeentelijke) vergoedingen en subsidies hebben ook invloed op de uiteindelijke aanschafprijs. Om bij te dragen aan een beter milieu en geen materialen te verspillen, worden gebruikte trapliften tegenwoordig steeds vaker nagekeken en geschikt gemaakt voor hergebruik. Een tweedehands lift heeft voordelen ten opzichte van een nieuwe; het scheelt in de kosten en de levertijden zijn kort.

Zoveel trappen zoveel liften

De ene trap is de andere niet en dat maakt het aanbod in trapliften ook erg divers. Trappen met één bocht komen in Nederland het meest voor, maar het kan ook zijn dat  u een rechte trap of een trap met meerdere bochten heeft. Voor alle varianten bestaan er passende trapliften. Bij de installatie is het belangrijk dat de lift zo voordelig mogelijk geplaatst wordt, zodat er voldoende trapruimte overblijft en er geen deuren worden geblokkeerd.

Kiezen voor mobiliteit

Is een traplift voor u een uitkomst? Dan is het goed om te bedenken wat voor een lift in uw woonsituatie het best past en of een tweedehands traplift, met bijbehorende voordelen als een snelle levering, een uitkomst is. U kunt bijvoorbeeld een traplift huren bij 123trapliften. Ook kunt u daar terecht voor deze en veel meer informatie over huur- en kooptrapliften, montage, veiligheid, (gemeentelijke) vergoedingen, subsidies en onderhoud.

Er bestaan nog meer hulpmiddelen die het leven thuis comfortabeler en veiliger maken. Webshops als Monozorg.nl hebben bijvoorbeeld dementie klokken of douche hulpmiddelen. Deze producten kunnen een wereld van verschil maken in je eigen woning.