Normal_hand_oudere

De euthanasiepoeder die via collectieve inkoopgroepen van Coöperatie Laatste Wil wordt ingekocht, is al in het bezit van driehonderd leden die hun leven als voltooid beschouwen. De Coöperatie wil niet dat leden het middel zomaar in bezit krijgen en eisen daarom dat je eerst zes maanden lid bent en aanwezig bent bij een informatiebijeenkomst over de zogenoemde zelfmoordpoeder, een conserveermiddel waarvan de naam niet bekend is. Dat meldt NOS op basis van berichtgeving van NRC. 

Wie de euthanasiepoeder wil hebben, moet eerste verklaren dat hij wilsbekwaam is. Dit wordt op papier vastgelegd en tevens gecontroleerd door leden van Coöperatie Laatste Wil. Wie eenmaal akkoord is bevonden, krijgt 2 gram van het middel in huis en betaalt daarvoor 180 euro. De poeder komt in een kluisje. Deze opent alleen met de juiste vingerafdruk of code. 

Sinds de in 2013 opgerichte coöperatie in september 2017 aankondigde een middel te hebben gevonden voor euthanasie, groeide het aantal leden van ruim drieduizend naar 20.000. 

Door: Redactie Nationale Zorggids