Normal_500_rambam-2

Voor veel bedrijven zijn ouderen een gemakkelijke prooi: kwetsbaar, alleenwonend en goed van vertrouwen. Rambam ging undercover bij bedrijven die zich op senioren richten en onthult welke trucs zij gebruiken om producten aan te smeren. De verkoopstreken waar de Rambammers op stuiten, gaan van kwaad tot erger. Henk Krol, voorvechter voor ouderenrechten in Nederland, komt de Rambammers een handje helpen. Rambam over ouderenmisleiding is donderdag om 21.00 uurte zien bij BNNVARA op NPO 3. Dat meldt BNN. 

Rambam legt onder anderen bij stoelenverkopers van ‘Prominent' op camera vast hoe zij hun ‘op maat gemaakte' stoelen aan ouderen verkopen. Maar het is vooral de aanbieder van persoonlijke alarmknoppen ‘Sociale-Controle’ die het, in bijzijn van de verborgen camera’s van Rambam, erg bont maakt, stelt het programma. 

De deur-aan-deurverkopers jagen ouderen eerst de stuipen op het lijf met horrorverhalen over mogelijke dodelijke scenario’s en praten in op hun schuldgevoel. Als de ouderen eenmaal mee zijn gegaan in hun verhalen, smeren de verkopers voor honderden euro’s een veel te duur alarmsysteem aan, waar de klant direct twee jaar aan vastzit.

Door: Redactie Nationale Zorggids