Normal_normal_cocaine_drugs

Bedrijven mogen het bestrijdingsmiddel dat is omgedoopt tot zelfdodingspoeder niet meer verkopen aan particulieren. Hiervoor pleit de SGP nu de 19-jarige Ximena hieraan is overleden. De tiener kon zonder enige moeite en tegen zeer lage kosten aan het middel komen, dat door Coöperatie Laatste Wil (CLW) wordt aangeprezen als humaan euthanasiemiddel. De SGP wil dat het kabinet zo snel mogelijk actie onderneemt. Dat meldt Trouw. 

“Ik vind het verdrietig dat er al zo lang zorgen geuit worden over de beschikbaarheid van het zelfmoordpoeder, maar dat het bij politieke woorden blijft. Nu zijn deze mensen hun dochter kwijt”, zegt SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

Hoewel de naam van het middel nooit door CLW is genoemd, blijkt het niet moeilijk om de naam van het poeder op het internet te vinden. Wie lid is van de Coöperatie, veelal zestigplussers, krijgt de naam van het spul wel te horen. De verkoop van het bestrijdingsmiddel is inmiddels gestaakt.

Het is nog niet bekend over de overleden tiener lid was van CLW. Onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) verschaft op een later moment meer informatie. Het vermoeden is dat ze wel lid was, omdat de Coöperatie haar leden in een handleiding aanraadt om voor gebruik van het middel een pijnstiller in te nemen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids