Normal_rss_entry-129659

Woonzorgcentrum Pelgromhof in Zevenaar is in opspraak. De gemeente Zevenaar en zorgverzekeraar Menzis hebben de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie SZW ingeschakeld. Dat doen ze na een reeks klachten van bewoners, familie van bewoners en personeel van het woonzorgcentrum. De inspecties moeten onderzoeken of de veiligheid van bewoners en hun familie in het geding is, of er voldoende goede zorg wordt geleverd en of medewerkers hun taak fatsoenlijk kunnen uitvoeren.

Gemeente en zorgverzekeraar maken zich daarover zorgen, staat in een verklaring. Menzis besloot vorige week al tot een opnamestop voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben.

De Pelgromhof is een particulier woonzorgcentrum voor ouderen met 48 appartementen en ruim tweehonderd aanleunwoningen. De gebouwen zijn in beheer bij Percura Zorg. Twee zorgorganisaties verzorgen de bewoners. De werkrelatie tussen Percura en de zorgverleners is compleet verstoord. Zowel bewoners en familie als personeel klagen over wantoestanden die daardoor ontstaan, zegt de gemeente. Percura kon daar donderdag niets over zeggen.

Door: ANP