Normal_ouderen_ouderenzorg

Een bijzondere samenwerking tussen politie ’s-Hertogenbosch, Welzijn Divers en het Koning Willem I College levert een informatieve en onderhoudende middag in de Koningszaal op. Op woensdag 11 april worden ruim honderd ouderen op aangename wijze geïnformeerd over het vergroten van hun veiligheid. Dat meldt het Koning Willem I College. 

Roel van de Groes, die zich als wijkagent inzet voor burgerparticipatie, vertelt hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van bijvoorbeeld een babbeltruc, pinpasfraude of tasjesroof. Hij wordt hierbij ondersteund door studenten van de theateropleiding van het Koning Willem I College die enkele herkenbare situaties spelen, waarna bezoekers worden uitgenodigd te reageren.

"Het is zeker niet de bedoeling de angst onder ouderen te vergroten", stelt Van de Groes. "We merken dat onwetendheid en goedgelovigheid een oorzaak voor misbruik zijn en dat willen we meegeven. Het vergroten van veiligheid zit vaak in kleine gedragsveranderingen."

De middag wordt mede georganiseerd door Welzijn Divers. De instelling heeft deze middag niet alleen ouderen uitgenodigd, maar ook vertegenwoordigers van verscheidene zorginstellingen en verenigingen voor ouderen. "We hopen dat ze de middag zinvol vinden en ons in de toekomst uitnodigen. We willen graag een vervolg aan deze middag geven door op hun eigen locatie de presentatie nog eens te geven", aldus Saskia van Wijk, coördinator van het stedelijk ouderenwerk bij Divers.

Door: Redactie Nationale Zorggids