Normal_ouderen_relatie_blij2434

KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland, start vandaag een datingsite waar ouderen terecht kunnen voor liefde en vriendschap. Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid onder alleenstaande senioren een groot maatschappelijk probleem is. Van alle 65-plussers woont ongeveer 52 procent alleen, van alle 75-plussers ongeveer 64,6 procent. Het meest eenzaam zijn alleenwonende ouderen die gescheiden zijn en weinig sociale relaties hebben (CBS). Velen van hen geven aan dat zij graag hun leven met een ander zouden willen delen. Dat meldt KBO-PCOB. 

Sommige leden komen de ware tegen tijdens de activiteiten bij een van de ruim achthonderd afdelingen van de vereniging. Voor andere leden heeft KBO-PCOB samen met de datingsite 50plusmatch (www.50plusmatch.nl/kbo-pcob) een speciale site in het leven geroepen waarop leden elkaar kunnen vinden en ontmoeten.

Directeur Manon Vanderkaa: “Liefde is een gevoel dat je iedereen gunt, ook op latere leeftijd. We kregen erg veel vragen van leden die verlangden naar een nieuwe verbintenis, maar niet wisten waar ze een mogelijke partner zouden kunnen vinden. De meeste senioren zijn volop actief op internet, maar het ontbrak hen aan een site waarin ze konden zoeken onder gelijkgestemden. Met de datingsite voor de eigen vereniging hopen we dat er veel mooie contacten ontstaan. En is er via onze  eigen datingsite geen mogelijke partner beschikbaar, dan kan men verder zoeken in de grotere vijver van 50PlusMatch.”

De datingsite van KBO-PCOB, onderdeel van 50plusmatch.nl, is een van de veiligste sites in Nederland. De site is onder meer als beste getest door Vara’s Kassa!, heeft het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Hierdoor zijn privacy en veiligheid gewaarborgd, aldus de seniorenorganisatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids