Logo_logo_warmande

Ouderenzorginstelling Warmande in Zeeland dreigt failliet te gaan. Als de organisatie niet snel wordt overgenomen door ZorgSaam, is het waarschijnlijk deze maand nog einde verhaal. Het is nu alleen nog wachten op toestemming van de Autoriteit Consument en markt. Zodra dat akkoord is, kan de overname plaatsvinden. Dat meldt Omroep Zeeland. 

ZorgSaam heeft al een reddingsplan opgesteld voor de instelling met verpleeghuizen, woonzorgcentra en thuiszorg opgesteld. Het idee is om de managementafdelingen samen te voegen en een goedkopere werkwijze te hanteren.

Ook zal, als de plannen doorgaan, nog geïnvesteerd worden in een vernieuwd verpleeghuis dat maximaal zo’n 4 miljoen euro zal kosten. ZorgSaam stelt daarbij geld beschikbaar voor opleidingen en trainingen van verpleegkundigen en verzorgenden. Als het aan ZorgSaam ligt vindt overname vóór het faillissement plaats, omdat het te gevaarlijk is om dat erna te doen. De organisaties zijn inmiddels een spoedprocedure ingegaan bij het ACM dat binnen een paar weken beslist. 

Door: Redactie Nationale Zorggids