Normal_ouderen__wandelstok

Twee organisaties voor ouderenzorg in Gelderland starten een fusieverkenning om in de toekomst een beter passend zorgaanbod te kunnen bieden. Het gaat om Innoforte uit Velp en Vreedenhoff uit Arnhem, die allebei in kleinschalige vorm zorg bieden aan ouderen. Zij stellen dat de kleinschaligheid hun kracht is, maar dat het hen ook kwetsbaar maakt. Een mogelijke fusie zou er voor kunnen zorgen dat deze kwetsbaarheid verminderd wordt en dat de continuïteit van zorg gewaarborgd is. Dit meldt Skipr.

De fusie zou goed kunnen werken omdat beide organisaties dezelfde waarden delen en ze qua cultuur veel met elkaar gemeen hebben. Bestuurders Christel Welling van Innoforte en Wout Oldhoff van Vreedenhoff zien dan ook veel mogelijkheden in de fusie. Zo zouden beide zorgaanbieders verschillende functies door één persoon laten uitvoeren, wat hen kwetsbaar maakt. Met een fusie wordt die kwetsbaarheid minder. Samen denken zij bovendien meer effect te hebben als het gaat om de aanpak van het personeelstekort in de ouderenzorg.

Het verkennend onderzoek voor een fusie moet aan het einde van dit jaar of begin 2019 afgerond zijn. De raden van toezicht steunen het plan voor een mogelijke fusie. Inmiddels zijn ook de bewoners, personeel, ondernemingsraden en cliëntenraden ingelicht over de fusieverkenning.

Door: Redactie Nationale Zorggids