Normal_ouderen__wandelstok

In Oirschot wordt hard gesloopt en gebouwd om levensloopbestendige zorgwoningen te realiseren op het terrein van het Montfortanenklooster Groot Bijstervelt. In het complex komen woningen voor zowel lichte zorg als zware zorg dat wordt verzorgd door twee partijen, Valuas Zorggroep en Blue Print Groep. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Het klooster wordt op bepaalde plekken gesloopt maar het originele hoofdgebouw blijft bestaan. Het gebouw, dat stamt uit 1772, wordt aan de achterzijde uitgebreid onder de naam De Residentie. De bewoners die daar een plekje krijgen, hebben lichte zorg nodig. Ook mensen met psychogeriatrische en somatische problematiek zijn welkom in het nieuwe zorgcomplex. Er zijn al meerdere aanmeldingen binnen van mensen die hier willen komen wonen.

Naast de sloop van bijgebouwen en de bouw van een nieuw pand aan de achterzijde, wordt ook het park rondom het klooster in ere hersteld. “Het kasteel dateert van 1772, maar het park is in 1900 helemaal op de schop gegaan”, aldus initiatiefnemer Cor van Beers. “Naar die situatie gaan we nu terug. Dat betekent een vrij open park.” Rond de zomer van 2019 wordt verwacht dat het levensbestendige wooncomplex haar deuren zal openen.

Door: Redactie Nationale Zorggids