Normal_portemonnee_geld2

Werknemers van het bijna failliet Vérian Care & Clean krijgen hun loon en vakantiegeld gewoon uitbetaald. De vraag is alleen of dat deze maand nog gebeurt, of de volgende. Dit laat bewindvoerder Coen Houtman weten.Thuiszorgorganisatie Vérian heeft een schuld van 2 miljoen euro bij de Belastingdienst. De grote financiële problemen zouden zijn gekomen doordat een deel van het personeel een hoger salaris heeft omdat het zwaardere zorgtaken uitvoert, maar gemeenten hebben ingezet op lichtere zorg, waarvoor Vérian een lagere vergoeding ontvangt. Dat meldt de Gelderlander. 

“Lukt het Vérian zelf niet, dan neemt het UWV de betalingsverplichting over. Dat is in Nederland wettelijk zo geregeld. Vraag is dan alleen hoe snel dat gaat gebeuren”, aldus Houtman. Het personeel, zo’n 1.200 man in totaal, maakt zich zorgen over de uitbetaling van het loon.

Momenteel is de bewindvoerder aan het praten met geïnteresseerde overnamekandidaten. Daarbij probeert hij gedwongen ontslagen te voorkomen, maar Houtman zegt het niet te kunnen uitsluiten. Een eis van vakbond FNV is dat alle werknemers onder de huidige arbeidsvoorwaarden worden overgenomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids