Normal_sonnysilooywalkingfootballactiefoto

Woensdagochtend 5 september organiseren voetbalvereniging GeuzenMiddenmeer in Amsterdam en het Nationaal Ouderenfonds de aftrap van OldStars walking football op sportpark Middenmeer in Amsterdam Oost. Tijdens de bijeenkomst gaan kersverse OldStars samen met oud-Ajax speler en OldStars-trainer Sonny Silooy het veld op voor een eerste trainging. Dit meldt het Nationale Ouderenfonds.

OldStars walking football

 
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen.
 
De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop. Het Nationaal Ouderenfonds is, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie, landelijk kartrekker van de snelgroeiende spelvorm. Meer informatie over evenementen, opleidingen, initiatieven en ontwikkelingen is te vinden op www.oldstars.nl.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids