Normal_ouderen__wandelstok

Vorige week vrijdag opende in Amsterdam het eerste Nederlandse appartementencomplex voor roze ouderen haar deuren. Alle verpleeghuizen in Amsterdam hebben het keurmerk de Roze Loper, maar personeel dat er werkt neemt nog te vaak aan dat de oudere bewoners heteroseksueel zijn. Vrijwilligersinitiatief OutForever wilde hier verandering in brengen. Dit meldt Trouw. 

Josee Rothuizen, één van de bewoners van het nieuwe appartementencomplex en voormalig adviseur diversiteit, adviseert ouderen om goed na te denken over hun woonsituatie op later leeftijd. Roze ouderen in een verpleeghuis gaan vaak weer terug de kast in. Daarom wilde vrijwilligersinitiatief OutForever een écht roze verzorgingshuis ontwikkelen. In plaats daarvan kwamen er koopappartementen die nu gezamenlijk de Roze Hallen worden genoemd.

Alle woningen zijn aangepast. Hoewel enkele bewoners nu nog eind 50 of begin 60 zijn, kunnen zij er dankzij deze aanpassingen ook op latere leeftijd blijven wonen. De appartementen zijn onder meer rolstoel- en rollatortoegankelijk gemaakt.

Door: Redactie Nationale Zorggids